Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Kasım Ayında Yapılan Etkinlikler

Çatak İlkokulumuzda Anasınıfı ve İlkokul kademesinde Kasım ayında "Dilimizin Zenginlikleri"projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.


 

11-12-2023

 

Anasınıfımızca hazırlanan haber mektubumuz ile velilerimiz proje hakkında bilgilendirildi. Okul öncesi eğitimde dil gelişimini önemine vurgu yapıldı.

 

 

 

 

 

 

11-12-2023

 

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Okul Öncesi eğitim kademesi uygulamalarından biri olan "Aile Buluşmaları" faaliyetleri için projenin amacına uygun olarak hazırlanmış etkinlik örneklerinden "Kendi Kitabım" etkinliği öğrenciler ve velilerle birlikte hazırlandı.

 

 

 

 

 

 

 

11-12-2023

11-12-2023

Yine Anasınıfımızca "Küçük Su Damlası" etkinliği ile çocukların sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik bir etkinlik başlatılmıştır. Çocukların gelişimlerine uygun olarak projeye dikkat çekilmiştir. Öncelikle kitabın kapağı incelenmiştir. Kitap tanıtımı yapıldıktan sonra öğretmen öncülüğünde kitap okunmuş ve kitap hakkında sohbet edilmiştir. Etkinliğimiz sanat etkinliğiyle birlikte sunulmuştur.

11-12-202311-12-2023

 

İlkokulumuzda ise "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında 20.11.2023- 24.11.2023 tarihleri arasında "Bilen Oturur" etkinliği düzenlendi.

Bu oyun yeni öğrenilen kelimelerin kavratılmasında etkin olarak kullanılabilir. Öğretmen, yeni öğrenilen kelimeleri ve bu kelimelerin eş anlamlılarını tahtaya yazdı. Sınıftaki bütün öğrenciler ayağa kalkarak tahtadaki kelimelerin eş anlamlısını sırayla öğretmen öğrencilere sordu. Doğru yanıtı veren ayaktaki öğrenci yerine oturdu. Tahtadaki bütün kelimelerin eş anlamlıları bulunana kadar etkinlik devam etti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                               

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi